Mentor

Vanaf 2014  is Monique docent en coördinator in de havo afdeling. Eind 2019 krijgt Monique de vraag om mee te solliciteren naar de functie van afdelingsleider aldaar. Voor haar een mooie kans die helemaal past bij haar ambities. Monique’s sollicitatie is succesvol en op 1 maart 2020 start zij in haar nieuwe functie.

Zij komt  in een heel nieuwe dynamiek terecht. Monique geeft in de nieuwe situatie leiding aan docenten, waarbij sturen en corrigeren van collega’s, die eerst haar gelijken waren, onderdeel is. Voor Monique is dit nieuw en niet makkelijk en ook voor haar team is dit wennen. De verwachtingen zijn hoog. Er worden nieuwe vaardigheden verlangd, ook in het managementteam en corona maakt haar start ook niet makkelijk. 

Monique vraagt om ondersteuning van een mentor en na overleg met de rector pak ik die rol op. Wij spreken af om voorlopig iedere drie weken een gesprek te hebben over de bergen en dalen die met leidinggeven te maken hebben. Veel van deze onderwerpen herken ik. 

Het laatste half jaar zijn twee thema’s nog nadrukkelijk besproken: doe ik (Monique) waarvoor ik gekozen heb en past het werk nog steeds bij de persoonlijke doelen van Monique?

Na anderhalf jaar hebben we mijn mentorbegeleiding af kunnen sluiten..

Wat is het verschil tussen een mentor en een coach? Een grijs gebied is aanwezig, maar duidelijke accenten bij zowel bij mentoring als bij  het coachen kan ik noemen. 

Wanneer ik mijn ‘pet’ van mentor op heb begeleid ik een leidinggevende en maak gebruik van mijn rugzak vol ervaringen in het vakgebied en de daarbij horende  expertises (leidinggeven, strategisch denken, financiën, juridisch, politieke dynamiek). In negen van de tien gevallen heb ik met dezelfde uitdagingen geworsteld en hoop te voorkomen dat de leidinggevende minder hard  ‘botst tegen dezelfde muren waar ik tegenaan geknald ben’.

Kortom, ik ben een reisgezel over langere termijn en  begeleid het groeiproces.

 Mijn coachen richt zich op één specifiek onderwerp en een tastbare oplossing. Voorbeelden van een specifiek onderwerp zijn de balans tussen privé en werk of het ontbreken van motivatie om les te geven.

Frequentie en duur van het coachtraject zijn afgebakend.

Wilt u weten hoe ik u kan helpen?

Weten hoe ik jou kan helpen?

Neem contact op en dan gaan we samen kijken naar jouw situatie

Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt.

Contact Form

Registreer je om twee keer per week mijn blog te ontvangen

Aanmelden blog

Neem gerust contact met mij op.

Bijvoorbeeld als je iets wil vragen of wanneer je een zakelijke overeenkomst wil aangaan.

Je kunt mij bellen op het telefoonnummer 06 22 99 95 44 of mail naar hansvanederen@borgenbeweeg.nl.

Wil je door mij gebeld worden, vul dan onderstaand formulier in.

Contact Form